Sunday, February 28, 2010

Mat är skoj!


Hemma från Passion för mat-mässan. Jag känner mig trött i smaklökarna! Testade ett riktigt gott vin, som jag inte minns vad det heter men jag har en lapp nånstans. Det var sådär gott så man blir förbannad! Förbannad för att man har druckit en massa andra viner som inte alls har varit lika gott.
Jag tyckte det var lite tunt med öl däremot, hittade bara en utställare Oceanbryggeriet. Det är åandra sidan ett fint litet bryggeri med en riktigt god porter, men det kunde varit skoj att hitta ett bryggeri man inte känt till innan..
Saknade bröd! Det var en massa knäckebröd på längden o tvärem, men tunt med gott maffigt riktigt bröd. Det skulle varit trevligt med lite grovt mysigt bröd istället för ännu en sort knäckebröd med alger och havssalt.
Sä har jag äntligen fått testa svart tryffel.. Jodå, det var så gott som man säger! OM man gillar svamp! Men det gör jag så det var inget problem..

Snygga är de också!


Max gillade också tryffel, han gick o lade sig med en nöjd min o förklarade att det var kul att smaka massa grejor på matmässa, det kunde vi göra igen!

Passion för mat mässan,


Familjen är på matmässa! Hittills har jag smakat struts, skinka (massa sorter), korv (oräkneliga typer), sill (ca 7-8 sorter), ost i mängder, flera typer bröd, en jävla massa choklad, björksavschampagne, lite vin, lite öl, några chips, tryffeloljor o tryffelpasta, en äcklig smoothie, te, kaffe och nu ska vi gå en runda till!

Saturday, February 27, 2010

When hell freezes over....
Fy satan vad med is det finns under snön!
Jag var ute och hackade is för att öppna upp en gatubrunn, för att förhindra att smältvattnet sprutas över vår ytterdörr och fasad när bilarna åker förbi. Lotta hackade is igår och hon är ju som en duracell-kanin så hon hack hacka hacka hackkkkkarr! Men det finns fortfarande kvar lite om nån inte vill kolla melodifestival ikväll..
Vi funderar på att dra på matmässan i morgon! Hoppas på att hitta/smaka nåt kul.

Friday, February 26, 2010

It's good to be king!


På jobbet idag fick jag en flarra champagne av mina kollegor, för att fira att min examen är klar o godkänd. Gulligt av dom! Så när jag kom hem låg ett paket i lådan. En present från en av mina norska vänner. 'Gin & Titonic' isbitsform! Små båtar och isberg att sänka i GT'n! Lovely!

Thursday, February 25, 2010

Nämen!


Vilken överraskning! Det snöar! Det börjar nog bli tröttsamt ändå.

Saturday, February 20, 2010

Snögrotta!


Kul att bygga med kottarna. Mer snö! Kom igen bara!

Snö.


Fan så vi skottar. Det kom sjukt mycket snö i natt. Läge för en snökoja!

Thursday, February 18, 2010

Så vackert!


Min fru och semlor! Never mind the prinsessbakelse here's the semla! som en vän sa.

Vetedeg.


Det är nåt speciellt med vetedeg. Jag gillar att knåda den, degen luktar gott och känns varm o mjuk. Lite småporrig! Det blir pizza idag.

Tuesday, February 16, 2010

Tisdagkväll.


Konstigt att man väljer att gå ut o dricka öl en tisdag i Kungälv. Men e nån ledig så e man. Vi behöver ju inte trängas å så visar de OS-curling på storskärm... hurra...

Giv oss idag vårt dagliga bröd....

Inte mitt bröd, bara brödporr..

... nähe.. Jag får väl baka själv då!

Bakar idag. Ska bli nåt bröd, valnötsbröd o semlebullar.

"Nåt bröd" vet man aldrig vad det blir.. Det e dt roligaste sättet att baka på.
Ta ett recept, skit totalt i vad det innehåller men använd proportionerna.. Jag använder alltså bara hörhållandena degvätska/jästmängd/mjölmängd... Sen e det bara att köra i vad som faller sig kul för dagen..

Mitt "Nåt bröd" idag är:
50g jäst
4dl vatten
1msk honung
1msk messmör
1 portion havregrynsgröt
Lite vetemjöl, Grov dinkelmjöl, siktat dinkelmjöl, fullkornsråg, solrosfrö, pumpakärnor
Kummin och fänkål.

Om det blir gott?? Inte fan vet jag, det e inte klart än.. Men när var nybakat bröd någonsin inte gott???

Sunday, February 14, 2010

Skrillor.


Familjen fortsätter med vinteraktiviteter. Svarte Mosse är bottenfrusen och plogad så fru o ungar åker skridskor. Lär äger inte några skrillor så jag får sköta markservicen. Dags att koka korv snart!

Sunday, February 7, 2010

Fesk.


Arowana. Vi e på Universeum med Jenny o Andreas.